6-секундно видео най-накрая показва Devel Sixteen да ускорява

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки
  • Безумната кола доби такава популярност, че намери място в играта GTA Безумната кола доби такава популярност, че намери място в играта GTA

17 Apr 2018

Знаете, че гледаме с известна доза ирония на твърденията на дубайската компания Devel относно максималната скорост на техния Sixteen. Хиперколата с 5000 к.с. и горе-долу толкова въртящ момент в нютонметри щяла да развива над 500 км/ч… А първите 100 км/ч ще се случват за по-малко от 2 секунди. Предвид факта, че корпорация с финансовите възможности и ноу-хау на Volkswagen не може да предложи нещо подобно с Bugatti Chiron, то дали наистина е реално да вярваме, че арабска фирма без никакъв опит в автомобилостроенето ще се справи?

За да опровергаят всичките си скептици, дубайците продължават да работят по прототипа и сега за първи път показват реално видео от колата при ускорение.

 

Според описанието на 6-секундното видео става въпрос за ускорение с едва 20% от възможната мощност. Което прави около 1000 к.с. За жалост нямаме никакви конкретни числа, а видеото приключва преди още да е сменена първа предавка.

Може би проектът Sixteen все пак ще стигне до някъде? А може би просто шегата продължава, докато има хора, които да вярват в нея? Повече по темата ще откриете тук! А ако предпочитате реална кола, която може да развие скорости над 400 км/ч, цъкнете на една от долните две:

 

 

Първородната Godzilla!