Продават една от 6-те най-грозни коли на Ferrari

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

23 Apr 2018

Ако сте решили, че по условие всички Ferrari-та са красиви, грешите. Ако сте решили, че по условие всички коли на Pininfarina са красиви, сетете се за Hyundai Matrix. А ако смятате, че това Ferrari Sergio е красиво, вероятно с удоволствие бихте карали и Hyundai Matrix.

Истината е, че това супер рядко изпълнение, от което са направени са само 6 броя, си е доста грозничко. Колата е създадена в чест на Серджо Пининфарина, а според Ferrari и Pininfarina, дизайнът интерпретира различни елементи, ползвани от ателието през 60-те и 70-те години. Което обаче явно не помага на роудстъра да бъде красив.

Утеха за неприветливата външност може да бъде техническата база на автомобила. Той е изграден върху шасито и задвижването на Ferrari 458 Spider, което означава, че в средата и работи 4,5-литров атмосферен V8. В случая той генерира 605 к.с. достатъчни за ускорение от 0-100 км/ч за 3 секунди.

Разгледайте галерията, след което може да изплакнете очите с това 250 GTO Berlinetta, едно от най-красивите (и скъпите) правени някога.

Първородната Godzilla!