Четвъртото поколение X5 идва до края на годината

  • Галерия със 7 снимки Галерия със 7 снимки

20 May 2018

През последните две години гамата от Х-модели на BMW се разви толкова бързо, че вече почти няма ниша, в която баварският производител да няма какво да предложи - X1, X2, X3, X4, X5, X6, а скоро и X7. Да не забравяме обаче как започна всичко - преди 18 години с революционния тогава X5 от първо поколение. Днес вече третата генерация на модела е към края на своя живот и самият CEO на компанията Харалд Крюгер скоро призна, че четвъртото поколение ще бъде показано преди края на годината.

Новината е изненадваща, защото актуалното X5 беше представено през 2014, т.е. ще бъде спряно след едва четири години производство - с две по-малко от това на предците си.

Новото G05 е базирано на платформата CLAR от подсилена стомана, алуминий и въглеродни влакна. Тя ще намали масата на модела и ще позволи използването на хибриден плъгин вариант с по-голяма батерия.

Колата ще дойде с няколко дизелови варианта, а топ моделът отново ще бъде бензинов V8. Малко след X5, в началото на 2019, трябва да видим и новия X6.

 

Много практичен и интересен!