Нов рекорд в TT: Дийн Харисън с Kawasaki записа средна скорост от 216,35 км/ч. Майкъл Дънлоп с BMW спечели 16-тата си победа

  • 16-та победа за Майкъл Дънлоп. Галерия с 9 снимки от надпреварата RST Superbike. 16-та победа за Майкъл Дънлоп. Галерия с 9 снимки от надпреварата RST Superbike.
  • Майкъл бръсне каменната ограда при Балах. Майкъл бръсне каменната ограда при Балах.
  • Изключително каране за Дан Харисън и рекорд за обиколка. Изключително каране за Дан Харисън и рекорд за обиколка.
  • Дан в бокса на Silicone Engineering Kawasaki. Дан в бокса на Silicone Engineering Kawasaki.
  • За съжаление Харисън отпадна от RST Superbike, което бе добре дошло за Майкъл. За съжаление Харисън отпадна от RST Superbike, което бе добре дошло за Майкъл.
  • Конър Къминс, човекът който преживя ужасяваща катастрофа на Ман през 2010-та е по-бърз от всякога. Второ място за Конър. Конър Къминс, човекът който преживя ужасяваща катастрофа на Ман през 2010-та е по-бърз от всякога. Второ място за Конър.
  • Джеймс Хилиър лети със своето Kawasaki над моста Балах. Джеймс Хилиър лети със своето Kawasaki над моста Балах.
  • 16-та купа от ТТ за рафта на Майкъл. Ще има ли и от Senior TT? Ще разберем на 8 юни. 16-та купа от ТТ за рафта на Майкъл. Ще има ли и от Senior TT? Ще разберем на 8 юни.
  • #1 Конър Къминс с Padgetts Honda, #6 Майкъл Дънлоб с Tyco BMW и #2 Джеймс Хилиър с Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki. #1 Конър Къминс с Padgetts Honda, #6 Майкъл Дънлоб с Tyco BMW и #2 Джеймс Хилиър с Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki.

03 Jun 2018

TT е в разгара си, а RST Superbike надпреварата протече супер интересно. Дийн Харисън със Silicone Engineering Kawasaki направи смайваща първа обиколка: време 16:50,384 и средна скорост 216,35 км/ч (134,432 мили в час). Това е първата обиколка в историята на състезанието за под 17 мин. и първата с над 134 м/ч.

Абсолютен рекорд, с който Дийн подобри постижението на Майкъл Дънлоп (BMW) от миналата година - 17:01,700 213,95 км/ч. Харисън поддържаше изключително темпо, но просто нямаше шанс - технически проблем го изкара от надпреварата.

Което бе добре дошло за също адски бързия Майкъл Дънлоп (Tyco BMW), който финишира на първо място с 50,8 секунди пред Конър Къминс (Padgetts Honda) и завършилия на трето място Джеймс Хилиър (Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki).

Първородната Godzilla!