$70 милиона за това 1963 Ferrari 250 GTO… Което го превръща в най-скъпата кола на света

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.
  • А това е 40-метровата яхта на Макнийл, която струва..., която е с 40 милиона по-евтина от „новото“ му Ferrari. А това е 40-метровата яхта на Макнийл, която струва..., която е с 40 милиона по-евтина от „новото“ му Ferrari.

07 Jun 2018

Повечето автомобилни фенове знаят, че Ferrari 250 GTO не са евтини автомобили. Всъщност, знаят че са адски скъпи, толкова скъпи, че дори Джеръми Кларксън не можа да кара такова, докато бе в TopGear, просто защото BBC не можа да си позволи да го застрахова за снимките.

Колата от снимките обаче е друга, 1963 Ferrari 250 GTO с номер на шасито 4153GT. Същата, която печели завършва на 4-то място в генералното класиране и втора в класа си в „24-те часа на Льо Ман“ през 63-та. Това е първото състезание за шасито, като на следващата година, автомобилът участва в „Тур дьо Франс“ (автомобилната надпревара, не велосипедната), с екипаж Люсиен Бианки и Жорж Бержер.

Тоест, тази кола не е някое случайно… Ferrari 250 GTO. Даже е било достатъчно специално за г-н Дейвид Макнийл, за да плати за него близо 60 милиона евро или 70 милиона долара. Супер.

Това обаче не е първото 250 GTO за шефа на WeatherTech (да, същата WeatherTech фирма, която е дала името си и на едноименните IMSA серии в САЩ). Макнийл притежава също Ferrari 250 SWB, което спечели наградата „Най-добър автомобил в класа си“ на провелия се съвсем скоро Concorso d’Eleganza Villa d’Este (кликнете тук или на снимката долу за мега галерия от това мега събитие). Както и още едно Ferrari 250 GT Boano. А, и също Ferrari 250 GT Lusso…

 

 

Лукс от Китай!