Това е BMW M3 F81, единствено в целия свят. Мощно е 530 коня, изглежда страхотно и е базирано на… 320d

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

19 Jun 2018

За незапознатите с моделната гама на BMW и по-специално M GmbH, BMW M3 комби не би трябвало да съществува. Или поне не в сериен вид, защото марката не смята, че е нужно, както и последното M5 не излезе и няма да излезе във версия комби. Колата от снимките и видеото обаче изглежда съвсем истинско M3 Touring, защото е такова, направено във Великобритания.

Още по-учудващото е, че автомобилът е започнал живота си, като скромно и практично BMW 320d. В последствие собственикът му решава да го превърне в истинско М3 Touring, присаждайки му 3-литровия турбо шестак S55 от… M3, но със ‘Stage 2’ тунинг и ремапнат на 530 к.с. Окачването пък е с компоненти KW, а външно виждате съвсем оригиналне ‘Competition Pack’, заедно с яките 20-ичнови джанти. Предният капак е от M3 GTS, за да бъде колата още по-специална.

Гледайте видеото, разгледайте и яката галерия, след което може да кликнете на последната официална Touring модификация излязла от M GmbH, това BMW M5 E61 в перфектно състояние, което се продава за малко над 100k.

 

Лукс от Китай!