Новото Suzuki Jimny е бебе G-Class

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

20 Jun 2018

Четвъртото поколение на Suzuki Jimny не изневерява на традициите и това е много добра новина, като това е само една от приликите с големия Merc G. Другите сходни черти са, че Jimny MkIV е базирано на отделно шаси тип „стълба“, както истинските офроудъри, че двигателят е разположен надлъжно, както и дизайна – вижте я, колата изглежда супер.

Кубични форми, които обещават достатъчно голям и лесен за използване вътрешен обем, и не на последно място, лесно ориентиране за габаритите на колата при маневриране. Късите надвеси и междуосие пък предполагат повече от прилични способности извън пътя, подкрепени и от включващaта се система 4x4 и кутията с понижаващи предавки.

Друг голям плюс на новото Jimny е, че автомобилът остава относително прост, което предполага достъпна цена и лесна и евтина поддръжка. Що се отнася до двигателите, японците все още не казват нищо, но не е трудно да се предположи, че те ще бъдат 1,2-литровия Dualjet с 90 к.с. и 120 Нм и 1-литровия трицилиндров BoosterJet със 112 к.с. и 170 Нм.

Наистина нямаме търпение да видим новото Jimny на живо, да разберем цените му и да го тестваме извън пътя.

Първородната Godzilla!