Bugatti Chiron е вече в България, собственик е Ваньо Алексиев

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

02 Jul 2018

Очаквахме рано или късно (по-скоро рано) да видим Bugatti Chiron с родни регистрационни табели. Това вече е факт, след като Ваньо Алексиев публикува снимка в Instagram профила си с новия си автомобил, носещ софийски номера.

Ваньо Алексиев е собственик на спедиторския гигант „Биомет“, като през гаража на г-н Алексиев са минали не едно или две интересни возила. Няколко кликвания из профила му показват червено Lamborghini Aventador LP750-4 SV (имал е и черно), бяло Bentley Bentayga, както и сребрист Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe.

Припомняме, че Bugatti Chiron се задвижва от W16 мотор с четири турбини, който генерира могъщите 1500 к.с. и 1600 Нм. Очаква се колата да счупи и рекорда за най-бърз сериен автомобил, след като Michelin направят подходящите гуми за целта. Цената? Някъде около 5 милиона лева.

Разгледайте галерията, в която ще видите и два кадъра от посещението на Ваньо Алексиев в Мосхайм, в дома на Bugatti, след което може да кликнете на този Chiron, закачен на тестовия стенд. Той ще ви отведе до любопитна статия с галерия от производствения процес на един от най-изумителните автомобили в света.

Първородната Godzilla!