Dodge Challenger Hellcat Redeye вече има 808 к.с.

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки
  • Фар и черна дупка за унищожаване на кислород Фар и черна дупка за унищожаване на кислород
  • Redeye в компанията на Redeye в компанията на

05 Jul 2018

Отлични новини, почитатели на безумно мощните мъсъл коли, родени от другата страна на Атлантика. Dodge току-що обнови своя Challenger Hellcat за 2019 г. с някои промени по задвижващата система от плашещия Demon. Сега колата се казва Redeye и има 808 к.с. вместо доскорошните 717.

Червените очи не се дължат на махмурлук, а явно имат нещо общо с 2,7-литровия компресор (най-големия в сериен автомобил). С подсилени клапани и нови горивни помпи 6,2-литровият V8 на Hellcat произвежда 808 к.с. и 959 Нм. Близо до 852-та коня на Demon.

Redeye не е наследник на стандартния Hellcat, а просто още по-наточена версия с по-широка каросерия и споменатите промени по двигателя. “Базовият” модел със 717 к.с. ще продължи да се продава. Разликата в максималните им скорости е 7 км/ч - 319 срещу 326 км/ч, а в спринта на четвърт миля - едва три десети - 10,8 срещу 11,2 секунди. По-лошата аеродинамика на Redeye не му позволява по-добри резултати, но нима не изглежда много по-яко?

Неприятното е, че заради изобилието от въртящ момент, Redeye се предлага само с 8-степенен автоматик, докато версията със 717 к.с. може да сe поръча и с ръчка.

И понеже е модерно да говорим за разход на гориво, независимо от колата, то е добре да знаете, че при пълна газ Redeye гълта по 5,4 л/минута. Да, на минута! Което означава, че с неголеми усилия може да изпразните резервоара за десетина минути след само няколко “ластика”.

 

Първородната Godzilla!