Това е ‘AC Cobra’ от истински бронз. Моторът е 7-литров Shelby V8

  • Галерия с 55 снимки. Галерия с 55 снимки.

15 Jul 2018

Бронзът не е първия материал, който ни идва на акъла, когато се замислим „От какво бихме направили купето на спортен автомобил?“ Kirkham Motorsports обаче не се притесняват да използват именно бронзови листове, за изработката на прекрасна реплика на легендарната AC Cobra. При това изработка чрез класически техники, на ръка.

Огъване, удряне с чук, Английско колело, в подробната галерия ще видите как майсторите на ателието превръщат плоскостите в секси формите на AC Cobra. Шасито представлява тръбна конструкция, а двигателят е Shelby ‘big block’: 427 куб. инча (7 литра) V8 или точно какъвто трябва да бъде. Фирмата предлага две опции за окачването, като при оригиналната Cobra или модернизиран лек вариант, какъвто е монтиран на този автомобил.

Кои са Kirkham Motorsports? Щатска фирма базирана в Юта, основана от Дейвид Киркам, занимаваща се с изработката на красиви реплики на легендарни автомобили, предимно Cobra 427, 289 и версии Coupe. Или както пише в началото на сайта им „The most beautiful aluminium bodied replicas. Period.“ Ателието функционира от 1994-та и оттогава насам от него са излезли над 800 автомобила.

Разгледайте подробната галерия, след което не пропускайте да кликнете на тази AC Cobra реплика на Taormina Imports, която разполага със 700 коня и развива 320 км/ч.

Първородната Godzilla!