1962 Ferrari 250 GTO от Scaglietti. Продава се за 60 милиона долара

  • Прекрасна галерия с 52 снимки. Прекрасна галерия с 52 снимки.

30 Jul 2018

RM Sotheby’s може да регистрират нов рекорд. Това 1962 Ferrari 250 GTO от Scaglietti ще бъде продадено в рамките на техен търг в Монтерей, Калифорния, в края на следващия месец, и колата може да стане най-скъпата в света. За сега рекордът се държи също от 250 GTO, това долу, за което Дейвид Макнийл (шефът на WeatherTech) плати 70 млн. долара.

Очакваната сума за която червената кола ще смени собственика си е малко по-малка, но това все пак е търг, така че автомобилът има шансове да счупи рекорда.

Една от само 36 произведени някога GTO, като тази конкретно е с по-агресивната каросерия на Scaglietti, една от само 7 такива. Конкретната бройка обаче е още по-специална, през 62-ра тя печели италианският GT шампионат с Едуардо Луалди-Габарди зад волана. През 64-та пък тази кола има носи „основна вина“ за титлата на Ferrari, заради силното си представяне в „Тарга Флорио“.

Чакаме търга с голямо любопитство, за да разберем дали точно този екземпляр, един от най-оригиналните и запазени, ще застане начело в класацията „Най-скъп автомобил в света“.

Лукс от Китай!