Жена разви 389 км/ч с BMW S 1000 RR… без предни спирачни дискове. Постави рекорд за класа и марката

  • Ерин Силс с нейното BMW S 1000 RR. Още две снимки. Ерин Силс с нейното BMW S 1000 RR. Още две снимки.

02 Aug 2018

Смелата жена се казва Ерин Силс освен, че кара мотори, тя е и собственик на състезателния отбор Hunter Sills Racing, заедно със съпруга си Анди Силс. Анди също кара, но скоростните му постижения са по-слаби от тези на жена му. Интересно как седят нещата вкъщи…

Шегата настрана, отборът постави рекорд на 18 юни в Уюни, Боливия, в рамките на събитието ‘Cook Top of the World Shootout’. Рекорд за скорост в класа на частично „облечените“ мотоциклети с атмосферни 4-цилиндрови двигатели, според правилата на FIM. Скоростта на Ерин: 242 мили в час или 389,4 км/ч.

С това постижение HSR дефинираха BMW S 1000 RR, като най-бързият мотоциклет, правен някога от BMW. Тук е важно да уточним, че не става въпрос за абсолютен рекорд за скорост за мотоциклет, а за рекорд в класа, дефиниран в горния абзац.

Иначе, машината на Ерин има няколко модификации спрямо серийния ‘doubeR’. Обтекателите са най-очевидната промяна, както и… липсата на предни спирачни дискове и апарати. Ако не беше дама, щяхме да кажем, че Ерин явно има доста големи т***и за да кара мотор с 389 без предни спирачки. Когато става въпрос за рекорди за скорост на такива широки места, като Уюни, Brembo компонентите могат да бъдат жертвани в полза на олекотяването и аеродинамиката.

Друга модификация е NOS системата на двигателя, впръскваща азотен окис в цилиндрите при команда. В оригиналния материал на blog.motorcycle.com не се споменава с колко точно скача мощността на 1000-кубиковия агрегат от серийните 199 к.с., но се споменава, че рекордът не е бил постигнат лесно. Събитието е било с продължителност 6 дни, но поради забавяне на контейнерите с техника, HSR са успели да карат само в последните два дни.

Като през първия получават проблем с ел. системата на NOS инсталацията, след което гръмват двигател. Механиците успяват да поставят нов мотор на S 1000 RR, с който Ерин чупи рекорда в последния ден от събитието. Супер. Разгледайте галерията с 3 снимки, след което кликнете на тази снимка – Kawasaki H2R на моста „Осман Гази“, за да видите как се развиват 400 км/ч.

Първородната Godzilla!