2001 BMW R 1150 GS от 46Works. Много готин байк!

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

05 May 2019

Машините от върховата GS серия на BMW са пословично трудни за модифициране. ‘Telelever’ и ‘Paralever’ системите на окачване (отпред и и отзад) не оставят много свобода на въображението, макар че при наличието на достатъчно талант, се получават доста приятни мотори.

Като това BMW R 1150 GS, което Широ Накаджима от 46Works купуват за 3000 долара. Същият Накаджима, който основава и японското ателие Ritmo Sereno, известно със своите „боксерни творби“. Този проект? Шито го нарича‘Urban Regolarità’

Проект, започнал от 2001-ва R 1150 GS. Широ решава да преработи резервоара, вместо да го подменя с нов. Седалката вече е соло, базирана на алуминиева основа и монтирана на изработена от Накаджима спомагателна рама. Японският майстор запазва заводския допълнителен калник, монтиран на шарнира.

Отпред байкът изглежда значително по-дружелюбен отпреди. Двата фара и могъщите обтекатели са сменени с кръгло осветително тяло, калник и обтекател в ендуро стил. Мотокрос кормилото пък носи оригинални команди и грипове на BMW, a олдскуул акцентът, едното огледало, е закачено на специално изработена основа. Широ оставя двигателя в оригинален вид, като само сменя ауспуха с титаниев. ABS модулът е премахнат.

Що се отнася до окачването, то е получило нови Wilbers елементи, а колелата със спици, чифт Michelin Anakee Wild, подчертаващи офроуд характера на този прекрасен GS.

Първородната Godzilla!