Това е 2003 Ducati SuperSport 1000 DS, превърнато в… кафе файтър

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

02 Sep 2018

Ново 20. Стрийт файтър, окей, кафе рейдър? Да, има много готини проекти, но какво по д*волите е кафе файтър? Ами, според създателя на този мотор, Симоне Конти, точно… този мотор. Мотор, който Симоне прави за себе си.

Италианецът твори в ателие в близост до Модена заедно с брат си, като предмет на основния му бизнес са керамичните филтри. „Това с моторите“ е по-скоро хоби, което обаче далеч не означава, че проектите му не са сериозни, даже обратното. Това Ducati SuperSport 1000 DS е шестият байк на Симоне и първият, който той прави за да си го кара.

Всички парчета метал по мотора са метал, алуминий, оформени на ръка, чрез класически техники – рязане с ножици, удари с чук и „масажиране“ с Английско колело. Резервоарът е получил капачка от Ducati 1098, a предното окачване е сглобено от колове с произход 998 и специално изработени тройници. Стандартният за SuperSpoort Öhlins отзад е непокътнат.

Колелата също са заводските, за разлика от спирачките, които са подобрени с компоненти Brembo. Особено забележителна е изпускателната система: Симоне първо изработил корпусът на гърнето от алуминий, като в последствие го „обзавел“ с вътрешни части от неръждаема стомана.

Двигателят? Разширен до 1100, с нова електроника. „Върви, като ужилен“ казва Симоне. Да или не за този кафе файтър?

Много практичен и интересен!