Витантонио Лиуци идва в България за 12-часово картинг състезание

  • Галерия с три изображения. Галерия с три изображения.
  • 12 часа картинг? Там сме 12 часа картинг? Там сме
  • Витантонио и вечно усмихващият се Даниел Рикардо. Витантонио и вечно усмихващият се Даниел Рикардо.

01 Sep 2018

Италианският пилот Витантонио Лиуци, ще посети България, за да вземе участие в първото отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман“.

Тонио има зад гърба си 6 сезона във Формула 1, като връхна точка в кариерата му на картинг състезател е 2001 г., когато печели световния картинг шампионат. Успява да победи Михаел Шумахер на собствената му писта в  Германия. Пилотът е част от отборите на Red Bull, Toro Rosso, като съотборник на 4-кратния световен шампион във Формула 1, Себастиан Фетел, Force India и HRT.

Също така, участие в 12-часовата надпревара, ще вземе и бившият състезател в MotoGP Лукаш Пешек, който ще бъде съотборник на Мартин Чой, един от най-успешните ни мотоциклетни състезатели на писта и първият, участвал в на „24-те часа на Льо Ман“ с мотор.

Надпреварата ще се проведе на 16-ти септември на картинг писта Пауталия в Кюстендил и ще бъде първата по рода си у нас, като в нея ще се включат 18 отбора от България и 10 международни. Входът е свободен за всички желаещи да се докоснат до света на моторспорта и усетят адреналина на високите скорости.

Първородната Godzilla!