Хей, BMW, какво е това? iNext има огромни “бъбреци”, които не му трябват

  • Галерия с 3 снимки Галерия с 3 снимки

04 Sep 2018

В седмицата, в която Mercedes-Benz и Audi ще представят своите серийни електрически кросоувъри BMW сякаш леко изостава. За да покаже на всички, че това не е вярно, баварската компания е готова за премиерата на още един концептуален модел - новия Vision iNext. Видеото по-долу показва колата от всички ъгли. Само някой е забравил да пусне осветлението.

Все още знаем много малко за колата, освен, че ще бъде изцяло електрически вариант на представения по-рано Vision Next.

Миналата година Йън Робъртсън от BMW изрази съмнения, че Tesla ще произвежда Model 3 за 35 000 долара и заяви, че iNext ще бъде истинският конкурент в класа - електрически седан с размерите на Серия 3.

Серийната версия ще е готова едва през 2021, но още следващата седмица прожекторите над този прототип ще бъдат включени. Очевидно тук става въпрос за кросоувър, а не за седан, но дизайнът вероятно ще бъде близък при няколко модела - седан, купе, комби и поне един кросоувър.

Премиерата ще се състои на борда на товарен Boeing 777F, който ще излети от Мюнхен на 9 септември и ще кацне с колата в Ню Йорк, Сан Франциско, а след това - в Пекин и Франкфурт.

 

Лукс от Китай!