Dendrobium има 1800 к.с. и засега се продава срещу 250 долара...

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки

17 Sep 2018

Чували ли сте за Dendrobium Automotive? Британци са, което значи, че скоро ще бъдат извън ЕС и ще могат да си карат това бижу само по обърканите пътища с обратна посока на движение. Което не ни пречи да се възхитим. Моделът се казва D-1, и въпреки че страда от електрификацията - болестта на нашето време - все пак е суперспортна кола, която нямаше как да не грабне вниманието ни. Електромоторите (не сме съвсем наясно колко са) на борда правят 1800 к.с. и 2000 Нм, макар това все още да са пожелателни стойности. Твърде вероятно е да се превърнат в реални, като имате предвид, че по разработката е потърсена помощ от Williams.

Дизайнът на интериора бил олицетворение на човешките мускули (мускули от въглеродни влакна!?), а външността, особено вратите, вероятно е вдъхновена от някой андроид. Не операционната система.

Не знаем нищо за цената, нито кога точно колата ще влезе в серийно производство (ако това изобщо се случи). Но от сайта на компанията може да си купите моделче в мащаб 1:18 за 250 долара. При това серията от колички е ограничена до 500 броя.

 

Първородната Godzilla!