Първото BMW X7: официално и огромно

  • Първото BMW X7: официално и огромно

17 Oct 2018

Запознайте се с най-големите бъбреци, които сме виждали от BMW. И колата, която въври в комплект с тях. BMW X7 е готов, за да се конкурира с Range Rover (големия, не Evoque) и Mercedes GLS. Гигантът е дълъг 5,15 м, широк точно 2 метра и висок 1,81 м.

В интериора може да влезе цял отбор сумисти (ако те се движат на отбори, не сме много сигурни), като местата в трите реда са по две - общо шест. Дори в тази конфигурация остават 326 литра за багаж, а ако елиминирате четирима пътници и оставите само две места ще може да вземете 2120 литра, което звучи като сериозен конкурент на Sprinter и Transit.

Задвижването е поверено на три шестака - два дизелови и бензинов, като без съмнение по-късно може да очакваме и V8. Плъгин версиите са задължителни, защото средният разход на този гигант няма да се хареса на Greenpeace, дори при подчертаната икономичност на 8-степенния автоматик.

Базовият xDrive 30d идва с 265 к.с., достатъчни за 0-100 км/ч за 7 секунди. M50d получава симпатичния като товарен локомотив дизел с 400 к.с., достатъчни за спринт до 100 км/ч за 5,4 секунди. Той има 760 Нм, с които някой злодей може да опита да промени с два градуса посоката на въртене на Земята. Единствената засега бензинова версия идва с 340 коня, достатъчни за спринт до 100 км/ч за 6,1 секунди. Всичко това върви в комплект с джанти с размер до 22 инча.

Новото X7 взима назаем от Rolls Cullinan най-доброто, с което концернът може да се похвали. Изберете правилния режим (ще има Офроуд и Спорт), натиснете десния педал и се насладете на бруталното ускорение на този 2,3-тонен снаряд.

Пред шофьора се издига 12,3-инчов екран. До него има още един също толкова голям сензорен дисплей. Шестимата пътници ще могат да разчитат на 4-зонов климатик (да, знаем, но пак е впечатляващо), 3-зонов панорамен покрив и WiFi мрежа, която може да пренася терабайти между смартфона ви и облака, защото кой не иска да гледа видео, докато се излежава в третия ред места на BMW?

 

 

Много практичен и интересен!