Новото BMW M8 ще има над 600 к.с.

  • Галерия с 10 изкусителни фотографии на M8, облечен в камуфлажи Галерия с 10 изкусителни фотографии на M8, облечен в камуфлажи

09 Nov 2018

Добри новини от Бавария - BMW най-накрая ни предоставя свежо инфо за идващия догодина M8. Всъщност нищо в прес съобщението не е особено изненадващо и все пак винаги е добре да чуеш за нов модел с “над 600 к.с.” Когато бъде официално представен през 2019 M8 ще се задвижва от 4,4-литров битурбо V8 (същия като в M5, където мощността е точно 600 к.с.) с “над 600 к.с.”, разпределени през 8-степенен автоматик към четирите колела. И тук ще има дрифт режим, позволяващ да насочите въпросните коне само към задните колела.

Нормалната Серия 8 е по-скоро GT кола, отколкото яростна спортна машина, но имаме уверение, че M8 ще бъде доста по-остро. Окачването, например, е “фундаментално преработено”. Предният мост има по-широка следа, а задният може да се похвали с по-твърди анти ролбари и амотисьори. Управлението идва от M5, но със специална настройка за M8, електронните амортисьори ще бъдат стандартни. При това не очакваме една, а цели три коли, защото към купето ще се присъединят M8 Кабриолет и M8 Гран Купе.

 

Лукс от Китай!