M340i е най-бързата Серия 3, ако не броим M3. И изглежда така:

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

13 Nov 2018

Това е най-бързата Серия 3 от седмото поколение на модела. До появата на новото M3 няма да има по-наточена “тройка”. M340i е толкова бърз, че бие до 100 км/ч стария M3 с V8 (E90). В голяма степен това се дължи на двойното предаване, но и на познатия ви 3-литров редови шестак с една турбина (туин-скрол). Цилиндровата глава и картерът са алуминиеви. Секси звукът идва от компактна стоманена изпускателна система, турбото също е доразвито. Впръскването на гориво е с по-високо налягане, на борда ще откриете още Valvetronic, благодарение на който мощността достига 374 к.с., а въртящият момент - 500 Нм. Двойното предаване осигурява време до 100 км/ч за 4,4 секунди - с 0,3 секунди по-бързо от M3 E90. Акустичният потенциал е поверен на двойка ауспухови накрайници от M Sport. Цялата тази техника е по-близо до асфалта с 10 мм, за да се свали центърът на тежестта и да може да атакувате завоите по-бързо. Следата е увеличена, а опционално се предлагат адаптивни М амортисьори. Електронният диференциал е стандартно оборудване.

Дисковите спирачки са с увеличен диаметър (348/345 - отпред/отзад), скрити в 18-инчови джанти. Срещу доплащане може да вземете и 19-инчови, ура!

На пътя лесно ще различавате M340i по новите бъбреци и елементите на решетката и многото детайли от отдел М. Особено готино е новото табло - обърнете внимание на скоростомера и оборотомера.

По-добро ще е само M3, когато се появи (най-рано) през пролетта.

 

Лукс от Китай!