Карахме Infiniti QX70S, второто поколение на модела „изобретил“ класа на SUV купетата

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

24 Nov 2018

Или на SAC, както ги наричат, кросоувъри или както щете. Означението не е толкова важно, колкото самия модел. Infiniti QX70 реално е второто поколение на колата, с която японците изобретиха класа на SUV купетата – FX, поколение S50.

Може би S50 не ви е толкова познато, като означение, но със сигурност си спомняте силуета на колата, които я превърна в супер успешна. Които накара много европейци да си внесат тогава (моделът излиза през 2002-ра) коли от САЩ и която доведе до появата на конкурентните BMW X6, а доста по-късно и на Merc GLE Coupe.

В случая имаме Infiniti QX70S (S51) с 3-литров дизелов двигател, в топ изпълнението S Premium, от програмата на марката Infiniti Collection. Какво означава Infiniti Collection? Означава, че автомобилите в нейните рамки са с доста по-различна цена. Тестовият ни екземпляр например е от 2015-та, на 65k километра и се продава за сума почти наполовина от тази като чисто нов. 

Именно това искахме да разберем, какво получавате за тези пари и как се усеща последното поколение на колата, изобретила един от най-бързо развилите се автомобилни класове. 

И тук е добре да вметнем нещо важно за въпросната програма Infiniti Collection. Марката организира специално събитие/промоция, която ще се проведе на 1 и втори декември, в рамките на която Infiniti ще дадат още по-добри цени. Ще има оферти не само за малко карани автомобили, но и за чисто нови, така че ако се оглеждате за нова кола, си заслужава да проучите нещата.

Първородната Godzilla!