Топ 10 на най-странните автомобилни врати

  • Разгледайте галерията, за да проследите класацията Разгледайте галерията, за да проследите класацията
  • 10. Renault Trezor - Решение, вдъхновено от Saab Aero X, възможно само при прототипи или много малки серии, което не пречи на Trezor да е сред любимите ни концептуални модели. 10. Renault Trezor - Решение, вдъхновено от Saab Aero X, възможно само при прототипи или много малки серии, което не пречи на Trezor да е сред любимите ни концептуални модели.
  • 9. Lamborghini Aventador - Идеалното решение да бъдете забелязани. Вратите на всяко уважаващо себе си Lamborghini се отварят нагоре. Затова Urus не е уважаващо себе си Lamborghini. 9. Lamborghini Aventador - Идеалното решение да бъдете забелязани. Вратите на всяко уважаващо себе си Lamborghini се отварят нагоре. Затова Urus не е уважаващо себе си Lamborghini.
  • 8. BMW Z1 - Безумното решение на баварският модел от 90-те е абсурдно и буквално неповторимо. Може би затова толкова ни радва. 8. BMW Z1 - Безумното решение на баварският модел от 90-те е абсурдно и буквално неповторимо. Може би затова толкова ни радва.
  • 7. Renault Twizy - Вратите са допълнителна опция в малкия електромобил на Renault, който серийно идва съвсем гол. Разбира се, това не е проблем, понеже Twizy не може да вземе завой толкова бързо, че да изпаднете... 7. Renault Twizy - Вратите са допълнителна опция в малкия електромобил на Renault, който серийно идва съвсем гол. Разбира се, това не е проблем, понеже Twizy не може да вземе завой толкова бързо, че да изпаднете...
  • 6. McLaren F1 - Решение, подобно на това при Lambo, но вратите са закрепени на А-колоните. Ако това са А-колоните на McLaren F1, изглежда маниакално яко. 6. McLaren F1 - Решение, подобно на това при Lambo, но вратите са закрепени на А-колоните. Ако това са А-колоните на McLaren F1, изглежда маниакално яко.
  • 5. Rolls-Royce Phantom VIII - Всъщност тук би могъл да стои почти всеки друг модел на Rolls. Срещуположно отварящите се врати са много удобни, ако сте с дълга бална рокля или корона на главата. 5. Rolls-Royce Phantom VIII - Всъщност тук би могъл да стои почти всеки друг модел на Rolls. Срещуположно отварящите се врати са много удобни, ако сте с дълга бална рокля или корона на главата.
  • 4. Класическата BMW Isetta - Абсолютен шедьовър на функционалността и странността 4. Класическата BMW Isetta - Абсолютен шедьовър на функционалността и странността
  •  3. Mercedes-Benz 300SL - Да, признаваме, че същото решение днес може да се намери и в 7-местен електрически миниван, но нима това намалява красотата и ефектността му? 3. Mercedes-Benz 300SL - Да, признаваме, че същото решение днес може да се намери и в 7-местен електрически миниван, но нима това намалява красотата и ефектността му?
  • 2. Maserati Birdcage 75th Concept - Тук важи същото, което казахме при Renault - напълно нефункционално и то-о-олкова ефектно решение. Благодарим ти, Pininfarina! 2. Maserati Birdcage 75th Concept - Тук важи същото, което казахме при Renault - напълно нефункционално и то-о-олкова ефектно решение. Благодарим ти, Pininfarina!
  • 1. Koenigsegg Agera R - Да, може решението на Koenigsegg да не е така дръзко като при Merc 300SL, но нима не е страшно ефектно? А кой е вашият победител в тази класация? 1. Koenigsegg Agera R - Да, може решението на Koenigsegg да не е така дръзко като при Merc 300SL, но нима не е страшно ефектно? А кой е вашият победител в тази класация?

04 Dec 2018

В днешно време всеки уважаващ себе си германски седан може да се похвали с мощности от порядъка на 500-600 к.с. и динамични характеристики, съперничещи на суперколите отпреди няколко години. Това, което нормалните коли обаче нямат, е чар и провокативност. А какво казва по-ясно “Виж ме” от шантави врати, отварящи се по странен начин… Потърсихме някои от най-готините врати в автомобилостроенето и се сетихме за десет забележителни екземпляра. Разгледайте галерията и добавете своите фаворити към групата.

 

Много практичен и интересен!