BMW M5 R Touring има 900 коня! 900. Комби.

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

07 Dec 2018

BMW не прави M5 Touring от епохата на E61 и неговия акустично съвършен V10. Няма търсене, казват. Явно освен Audi има и други, които откриват ниша за безумно бързи комбита. В случая става въпрос за CarbonFiber Dynamics, които посягат на старото комби (F11 вече не се произвежда). Тунинг ателието взима стандартното 550i Touring и му поставя задвижващата система от седана F10 - двигател, скоростна кутия, дори окачването, диференциала - доста неща. Вероятно не е било лесно, но осем месеца след началото на заниманията си по Труд и техника, след като са променили софтуера на 39 контролни модула, са готови.

Спирачките също са по-големите от M5, а за увеличението на мощността се е наложило да монтират нови турбини, по-добро охлаждане. Така тяхното M5 R Touring (да, така го наричат) постига 720 к.с. С помощта на някакви пичове от Aulitzky Tuning това число ще бъде увеличено до 900 к.с. в компанията на 1300 Нм. Изцяло към задните колела, не забравяйте това.

Интериорът също е приведен в благоприличен вид за посрещането на новите коне - с помощта на алкантара, обсипана с ярки зелени шевове. iDrive пък е взет от актуалната Серия 5. Франкенщайн или успешен тунинг пакет!? Оставяме на вас!

 

Много практичен и интересен!