BMW R 100 Café Racer от Galaxy Custom е боксерна мечта на две колела

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

03 Jan 2019

Един от последните проекти на врачанските майстори от Galaxy Custom се казва BMW R 100 Café Racer и изглежда страхотно! Мотоциклетът бе и една от атракциите на международното изложение за Custombike Show в Бад Залцуфлен, Вестфалия, което се простираше на площ от над 28 хил. кв. метра, на които 300 фирми показаха над 1000 мотори. И „нашият“ байк се открояваше.

„Немците бяха особено впечатлени от позиционирането на компютъра,“ казва Ангел Вълков, шеф на Galaxy Custom. „Поставихме го в самия резервоар, под прозрачно капаче. Когато машината работи, гледката е доста атрактивна“. Компютърът е дело на немската фирма Motogadget, а моделът е с най-разширената функционалност m.unit blue, позволяващ палене на мотоциклета от смартфон чрез Bluetooth.

Въпросният резервоар е изработен от алуминий, на ръка, от нулата. Металообработката е супер силна чета на GC, което личи и от изваяните също от алуминий калници. Изпускателната система също е тяхно производство, като първоначално е била изнесена от двете страни на мотора, но при финализирането на проекта е преместена изцяло отляво. Така моторът изглежда още по-балансиран.

Отпред виждаме дискретния и стилен дигитален панел Motogadget motoscope pro, вградени в кормилото мигачи на същата марка, спирачни апарати Tokico и обърната вилка от съвременен байк. Задното рамо е окачено на оригинален амортисьор BMW, а двигателят е изцяло ревизиран с оригинални части.

Изпълнението е прекрасно. Стилово байкът също се нарежда сред топ кафе рейсърите, за които сме писали, като комбинацията от зеления металик, матово черния двигател с полирани ребра и дискретните акценти в червено (маркучите на спирачките) и златното кормило, определено са чудесно решение. Разгледайте галерията, след което може да кликнете на това BMW R 1200 ST, което също е дело на врачанското ателие.

Текст: Иван Монев; Фотография: Деян Йорданов

Първородната Godzilla!