В интериора на това BMW M850i Night Sky са вградени фрагменти от… метеорити

  • Галерия с 19 снимки. Галерия с 19 снимки.

07 Jan 2019

Интериорът на това BMW M850i буквално е извънземен или поне част от него. И по-точно апликациите по скоростния лост, по въртящия се контролер на iDrive системата, по апликацията на централната конзола. Бутонът за запалване на 4,4-литровия битурбо V8 с 530 к.с., също не е от този свят. Супер специалната изработка е дело на BMW Individual Manufaktur и е поръчана от клиент, които държал в колата да има фрагменти от метеорити. Супер.

Изработка, която от BMW са кръстили с подобаващото ‘Night Sky’ и за която са прибягнали до помощта на учените от института по… извънземна физика „Макс Планк“. Въпросните метеоритни апликации (без кавички, защото… са такива) са оформени с т.н. ‘Видманщатен’ графики, използвани широко през 19-ти век, казват от BMW.

Друго интересно? Централният подлакътник, които е обсипан със „звезди“. За разлика от метеоритите, те не са истински, но много приличат на такива. Под фината Мерино кожа са вградени LED елементи, пресъздаващи визията на нощното небе.

Отвън? Капачките на огледалата и рамките на въздухоотворите зад предните колела също са нашарени с ‘Видманщатен’ графики, като в това M850i Night Sky BMW за пръв път използват и… принтирани спирачни апарати. Дизайнът на компонентите е доста любопитен, формите им са много органични, като резултатът е олекотяване на конструкцията с 30% процента.

Много практичен и интересен!