Bugatti вади уникален модел в Женева: един брой за 16 млн. евро. Бил поръчан от Фердинанд Пийх

  • Галерия със снимки на Bugatti Divo Галерия със снимки на Bugatti Divo

12 Feb 2019

На автосалона в Женева след по-малко от месец Bugatti може да покаже най-скъпата нова кола на планетата, като подобри рекорда на Rolls-Royce Sweptail (11,4 млн. евро) и Pagani Zonda HP  Barchetta (15 млн. евро). Забравете за струващото 5 млн. евро Divo и за предложенията на Pagani и Rolls-Royce, тук говорим за още по-скъп екземпляр. И като казваме уникален, имаме предвид думата в буквалния ѝ смисъл - няма да има втори екземпляр - само един брой за колосалната сума от 16 млн. евро.

Все още повече информация липсва, но според източници на The Supercar blog става въпрос за хиперкола, създадена да ознаменува 110-годишнината на Bugatti и поръчана от много специален клиент - Фердинанд Пийх - човекът, който възроди марката Bugatti и бе отговорен за създаването на Veyron, вече щастливо пенсиониран от мениджърските си задължения официално, но вероятно все още дърпащ конците зад кулисите, въпреки своите 81 години.

Divo - първото Bugatti за завои

Изумителното возило вероятно ще използва техниката на Chiron и неговия олекотен по-спортен вариант Divo, като ще оправдава безумната си цена с напълно преработен дизайн и неповторимостта си. Не очакваме различни динамични характеристики - Chiron притежава достатъчно от всичко - 1500 к.с., 1600 Нм, 16 цилиндъра, 4 турбокомпресора и убийствено реноме на най-бързата кола на света, без дори да е правен реален опит за максимална скорост.

 

Много практичен и интересен!