Нямате пари за 12-цилиндрово Bentley? Спокойно, новото Conti GT V8 е тук!

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

19 Mar 2019

Малко след премиерата на дванайсетцилиндровия модел Bentley е готов и с “бюджетната” версия с четири цилиндъра по-малко. Пред вас са новите V8 Continental GT и Continental GT Convertible. Те се задвижват от бензинов 4-литров битурбо V8 с 550 к.с. и 770 Нм. Спринтът до 100 км/ч отнема около 4 секунди (4,1 за кабриото), а максималната скорост е 318 км/ч.

Новото поколение на 32-клапановия V8 идва с туин-скрол турбо компресори, разположени отвътре на буквата V. При слабо натоварване двигателят изключва четири от цилиндрите, като според Bentley това дори не се усеща от шофьора, а времето, необходимо за операцията, е сведено до 20 милисекунди.

Стандартно двете коли идват с 20-инчови джанти, но може да поръчате и по-големи с диаметър до 22 инча.

Четирите ауспухови накрайника и множеството табелки V8 са серийни, също като 650-ватовата аудио система с 10 говорителя.

Луксът в интериора е изграден на базата на щедро изобилие от кожа, хладен метал и модерни технологии, включително 12,3-инчовия основен екран.

На борда работи всичко онова, което концерн като VW може да си позволи за една от луксозните си марки, включително цялата плеяда системи за полуавтономно управление.

Колко бюджетна е всъщност колата? W12 моделът струва около 180 хил. евро, а за V8 още няма цена, но очакваме отстъпка от поне 30 хил. евро.

Първородната Godzilla!