Счупиха един от двата Koenigsegg CCXR ‘Special One’ в Мексико. Колата струва(ше) $1,6 млн.

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

19 Mar 2019

Или по-точно 1,57 млн. щатски долара, ако въобще е нужна подобна точност. Точно е обаче количеството произведени Koenigsegg CCXR ‘Special One’, което се изчерпва с числото… 2. Тоест, човекът подвизаващ се в Instagram, като @don_koenigsegg, е съсипал 50% от всички ‘Special One’-и.

Припомняме, че Koenigsegg CCXR ‘Special One’ бе направен в две различни изпълнения, като въпросният е произведен през 2009-та за катарски шейх на име Ал-Тани. Задвижването е поверено на 4,8-литров V8 с два компресора и 1004 к.с. Мощност, достатъчна за ускорение от 0-100 км/ч за около 3,1 секунди и максимална скорост от около 400 км/ч.

Жалко, наистина, но пък човекът е добре, а снимките от Instagram профила му ни карат да мислим, че същият няма да съжалява особено. На една от тях виждаме въпросния ‘egg в компанията на Pagani Huayra и McLaren Senna. А освен производителите, на същата е отбелязана и музикалната група ‘The Weekend’ с коментар ‘We don’t pray for love, we just pray for cars...’

Разгледайте кратката галерия, след което може да кликнете на този чисто нов (и все още здрав) Koenigsegg Jesko, най-бързата и мощна кола на шведите. Тя генерира 1600 коня и се е прицелила в рекорда за най-бърз сериен автомобил. Едно кликване на него ще ви отведе до краткото ни, но информативно видео от новата ни поредица DizzyNews!

Първородната Godzilla!