Norton Superlight 650 на Питър Хикман прилича на.... дракона Беззъб

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

25 Mar 2019

Наистина яко попадение. Norton Superlight 650 е готин мотор, като се намери човек, който да го сравни с Беззъб, главния герой от анимацията на DreamWorks „Как да си дресираш дракон“.

В резултат Питър Хикман, който ще участва с въпросната машина в тазгодишното Lightweight TT, публикува тези снимки (колажи) в официалната си Фейсбук страница. Текстът към тях гласи следното: „Някои беше коментирал, че моят Norton Superlight прилича на Беззъб анимацията на DreamWorks „Как да си дресираш дракон. Логично, трябваше да помоля пиар отделът ми да измисли нещо по въпроса“. Не можем да отречем, че визията е доста яка, като под нея се появиха нови коментари в духа на „Ето, вече имаш визия за TT“.

Припомняме, че Хики спечели миналогодишното Senior TT с отбора на Smiths Racing и BMW S 1000 RR, поставяйки рекорд от средна скорост за обиколка 217,99 км/ч. С това си каране Хикман категоризира TT, като най-бързото шосейно мотоциклетно състезание в света.

Тази година Хики ще кара отново за Smiths Racing с новия RR на BMW, като и за Norton в по-малкия клас. Там той си партнира с легендата Джон Макгинес и новодошлия пилот Дейви Тод.

Малко за ‚Беззъбия‘. Norton Superlight 650 е създаден специално за ТТ, като легендарната британска марка предлага и шосейно изпълнение. Пистарката се задвижва от 650-кубикова паралелен 2-цилиндров двигател с 270-градусов ъгъл на запалване. Той генерира 105 к.с. при 12 500 об/мин, както и 75 Нм. Вилката е Ohlins NIX 30, а отзад работи шок Ohlins TTXGP, специално адаптиран за машината на Norton. Спирачките са Brembo, колелата са карбонови, като сухата маса на мотора е 158 кг.

Чакаме IOMTT 2019 с огромно нетърпение!

Лукс от Китай!