Питър Хикман отново спечели епичното Senior TT на остров Ман

  • Галерия с осем снимки от тазгодишното ТТ Галерия с осем снимки от тазгодишното ТТ

10 Jun 2023

Питър Хикман спечели главозамайващото последно състезание на остров Ман и завършек на тазгодишното Tourist Trophy (TT). Британецът с BMW M 1000 RR имаше какви ли не проблеми с мотора през последните две седмици (TT е 14-дневна поредица от надпревари), но в крайна сметка се пребори за победата в шестте обиколки на 60-километровата класика (общо 360 състезателни километра) с бруталното време от 1:42,29.488 часа.

 

 

Дългоочакваната класическа битка между Хикман и Майкъл Дънлоп така и не се състоя, защото Дънлоп със своята Honda завърши трети днес и просто не беше в състояние да се противопостави на Хикман и да изравни легендарното постижение на чичо си Джоуи Дънлоп (26 победи на TT). В крайна сметка ирландецът ще трябва да почака до следващата година, за да се опита отново да увеличи своите 25 успеха. На второ място завърши Дийн Харисън с Kawasaki, който вече е печелил състезанието, но тази година не му достигнаха 20 секунди. 20 секунди разлика за 360 км!

 

 

Най-интересната шосейна надпревара се провежда на остров Ман (между Великобритания и Ирландия) от 1907 г. Едно от най-опасните състезания в света се състои по уличната мрежа на острова. За над вековната си история то е взело над 260 жертви, като последният загинал е испанецът Раул Торес Мартинес, който миналата седмица записа средна скорост от 201 км/ч в последната обиколка в живота си.

Лукс от Китай!