Тази синя красавица от България получава пълно освежаване за 11 000 евро. Сега е по-прекрасна и от нова – снимки преди и след

  • 64 снимки на синьото българско Subaru - преди покупката, по време на възстановяването и сега 64 снимки на синьото българско Subaru - преди покупката, по време на възстановяването и сега

16 Apr 2019

През миналата седмица ви показахме едно изключително Audi RS2 Avant (цъкни на снимката долу за повече инфо) – не че всеки екземпляр от модела не е специален, но този е възстановен до заводското си състояние от холандски специалисти. Няколко часа след това, с нас се свърза читател на DizzyRiders, който също е ползвал услугите на Stipt Polish Point – и беше така благосклонен да сподели с нас повече информация за своя автомобил и за процеса по възстановяване.

Въпросната машина е Subaru WRX STi – закупена е втора ръка от България, когато е на едва три години. Ако ви е позната, да – не се бъркате, това е бивша шоу кола на STI.bg. Сегашният й собственик казва, че буквално се влюбва в нея от пръв поглед и я купува веднага след бърз оглед. След това я прибира в Белгия, където живее.

Когато най-накрая е вкъщи и разглежда обстойно новата си покупка, той установява, че не всички е перфектно. Въпреки младата си възраст и ниския си пробег, атмосферните условия в страната ни си казват тежката дума и подът и окачването на спортния автомобил бързо получават сериозни следи от употреба. Така собственикът, който впрочем споделя, че е запален фен и на BMW (а има и афинитет към малки италиански бегачки), стига до холандското студио.

След преглед от тях се взима решението за цялостно освежаване на колата. Работата отнема две седмици, а резултатът е впечатляващ – в някои отношения състоянието може да се нарече дори и по-добро от заводско. Целият процес струва 11 000 евро и се равнява на около 220 работни часа – снимки преди и след трансформацията можете да видите в галерията по-горе.

В момента STi-то стои в топъл гараж в Белгия и се използва много рядко, предимно по изложения из Европа. Годишно се навъртат не повече от 2000 километра, а грижата към техническото състояние е безкомпромисна. Можем само да си пожелаем повече автомобилни фенове от България да имат възможността да отделят толкова внимание, време и средства за любимите си машини. А ние с най-голямо удоволствие ще ви разказваме за тях.

Първородната Godzilla!