Нарисуваха модерен наследник на Mercedes CLK GTR. Изглежда страхотно и го искаме на пътя!

Нарисуваха модерен наследник на Mercedes CLK GTR. Изглежда страхотно и го искаме на пътя!
17 Apr 2019

Всички знаем историята на CLK GTR – онзи легендарен автомобил от 90-те години на миналия век, който буквално промени представите за това какво трябва да представлява един суперкар. Дори и днес, на практика две десетилетия по-късно, машината изглежда актуална по един или друг начин.

Може би можем да приемем, че Mercedes-AMG One е нещо като идеен наследник на CLK GTR, но концепцията на двата автомобила е доста различна. Да, One (преди Project One) е адски технологична машина със задвижване от Формула 1 и, няма спор – безобразно бърза е. Но ни липсва V12 силата.

За да ни покаже един по-добър свят, в който немската марка разполага с директен наследник на CLK GTR, дизайнерът Rain Prisk нарисува виртуална съвременна версия на машината. Изглежда доста добре и умело съчетава актуални дизайнерски тенденции при марката с пропорции и линии от класическия супер автомобил. Със сигурност бихме били щастливи да видим нещо подобно в продажба.

Честно казано – всичко изглежда страхотно, но бихме променили един основен елемент. Фаровете – CLK GTR просто трябва да има четири „очи“, колкото и деведесетарско да изглежда. Бихме сменили и решетката, но това вече са подробности.

Първородната Godzilla!