Интервюто ни с Паоло Пининфарина! Разговаряхме за епичната Pininfarina Battista! Видео!

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

18 Apr 2019

Изключително вълнуваща среща. И нямаше как да бъде различна, при положение, че срещу нас седна една истинска легенда в автомобилния (а и не само автомобилен) дизайн – Паоло Пининфарина, внукът на основателя на култовото ателие.

Паоло е роден на 28 август 1958 г., през 83-та работи за Cadillac, после за Honda, а от 87-ма завежда Pininfarina Extra S.r.l., компания, занимаваща се с дизайн на мебели, яхти, самолети и какво ли още не. А от 2008-ма, вече повече от 10 години, управлява и фирмата създадена от дядо му, Батиста Фарина. Фирма с над 90-годишна история.

Фарина? Да, основателят на Pininfarina е 10-тото дете от общо 11-те, най-малкият брат, откъдето се появява и прякорът му ‘pinin’. Прякор, който през 1961-ва се превръща в част от името му, след одобрение от страна на президента на Италия.

Можем да пишем още много за тази легендарна фамилия и техните произведения на изкуството (много от автомобилите им са такива, общо над 600 дизайна). Но ще спрем дотук и ще ви посъветваме да се абонирате за канала ни и да гледате интервюто ни с Паоло. Говорим си за дизайн и най-вече за епичната Pininfarina Battista.

Искрени благодарности на г-жа Ева Ангелова, ръководител организиране на събития на Конфиндустрия България (Асоциация на италианските предприемачи в България), без която това интервю нямаше да бъде възможно!

Първородната Godzilla!