Бъдещето на Mazda: задно предаване, редови 'шестаци' и нов дизайн

  • Галерия снимки с Vision Coupe Галерия снимки с Vision Coupe

10 May 2019

Фенове на Mazda, вадете шампанското. Бъдещето на марката май ще бъде страхотно, ако можем да вярваме на материали във водещи интернационални автомобилни медии. Говорим за повече мощност, по-красиви коли и по-динамично поведение.

Първо на първо, Mazda ще разработи чисто нова платформа за средни по големина и големи модели. Основното в нея ще бъде, че тя ще бъде RWD-ориентирана – ще има версии със задно предаване и 4х4 модификации. Добрата новина тук е, че европейската Mazda 6 попада в плановете за внедряване на архитектурата в следващото си поколение.

В рамките на подробна презентация пред инвеститори, Mazda включва и още допълнителна информация за своето бъдеще. Тук идва и най-сладкият момент – японците би трябвало да разработят изцяло ново поколение 6-цилиндрови редови двигатели. Става дума за дизелови и бензинови агрегати, които е възможно да намерят място именно в новата Mazda6 и които ще се монтират надлъжно в каросерията.

Като бонус към всичко това, сочи Jalopnik, компанията ще доразвие дизайна си. Макар и това да звучи доста общо като информация, в главата ни веднага се сформира нова „шестица“ с дизайн от невероятния Vision Coupe концепт – колата от снимките в галерията. А сега си я представете с 3.0-литрово турбо и задно предаване...

Всичко това звучи чудесно, наистина. Остава да разберем дали ще се случи в действителност и кога. Говори се за срок в рамките на следващите пет до шест години, което звучи адекватно – приблизително толкова са необходими на един производител да разработи нова генерация на даден модел, почвайки от нулата.

Лукс от Китай!