BMW среща на поколенията. Новото ни видео!

  • Галерия с 62 снимки. Всяка една си заслужава. Галерия с 62 снимки. Всяка една си заслужава.

30 May 2019

Искрен Миланов, Милен Миланов, Николай Панчев и баща му, г-н Георги Георгиев. Неслучайно започваме с имената, защото ако ги изпишем в средата или в края, може да не ги прочетете. А трябва, не заради известността, а заради уважението. Уважение, което ние имаме към тях. Заради техните автомобили, но не просто заради самите автомобили.

Не защото тези коли са скъпи. Не защото се срещат изключително рядко, не само по нашите пътища, но и по световните. А заради отношението на тези господа към техните автомобили. Отношение, заради което ги виждаме в това прекрасно състояние, отношение, заради което ги виждаме въобще. Без значение дали става въпрос за страхотните BMW 635 CSi и 850 Ci, перфектно подбрани и съхранявани супер педантично.

Или пък за възстановеното BMW 1802, от гола, огъната, патинирала и ръждясала ламарина. Стара коруба, която всеки би дал за старо желязо, но в която г-н Панчев старши и синът му са вложили сърцето и душата си, за да я превърнат в нещо много повече от автомобил. В блестящ демонстратор на отношение към живота, красив, обичан, радващ не само феновете на марката, не само феновете на автомобилите.

Г-н Георги Георгиев? Когато гледахме първото демо на видеото ни, ни стана неудобно, че се обръщаме към него с „ти“. Тогава го попитахме, той не възрази, но въпреки това ни стана неудобно. Още ни е неудобно. Обръщение не поради неуважение, а поради организационната бързина и усилията, които всички ние вложихме за да направим този клип.

Мъж, видял страшно много и който заслужава обръщението „Вие“, с главно В. Негово е това абсолютно оригинално BMW E12, първата Серия 5, която поколенията живели съзнателно по времето на социализма помнят най-вече с регистрацията A 7672 от филма „Маневри на петия етаж“ със Стефан Данаилов, излъчен през 85-та.

Спираме с разсъжденията обаче и ви оставяме да гледате 1-та част на специалното ни видео „BMW среща на поколенията“. Среща, резултат от усилията на въпросните господа и екипа на Дизи, който вече наброява десетина човека, обединявани от същата тази мотивация за създаване на нещо добро, в основата на което стои н.в. Автомобила. И мотоциклета.

Гледайте видеото ни, оценете го, споделете го, ако ви харесва и се абонирайте за канала ни седин клик тук, за да сте сигурни, че няма да пропуснете и втората част. И не само нея. Приятно гледане.

Текст и фотография: Иван Монев

Първородната Godzilla!