Arc Vеctor е електрически кафе рейсър с 1000 батерии Samsung и цена от 200 хил. лева

  • Галерия с 21 снимки. Галерия с 21 снимки.

06 Jun 2019

Преди да сте се объркали, фирмата е Arc, британска, а не щатската Arch, на Киану Рийвс. А моделът е Vector, изработен изцяло на ръка във Великобритания.

Машината е доста впечатляваща. Монокок конструкцията е съставена предимно от карбон, като 1000-те 399-волтови батерийни клетки Samsung са вградени в самата рама. Те захранват електромотор с мощност от 133 к.с. и максимален въртящ момент от 148 Нм. Общият им капацитет е 16,8 кВтч, което е доста добре, не само за мотоциклет. Байкът тежи доста приличните 220 кг, още повече, като имате предвид, че може да измине 436 км с едно зареждане. Супер. Супер е и времето за зареждане „догоре“, което е едва 40 мин.

Динамиката? Ускорението от 0-100 става за 3,2 секунди, а максималната скорост е 200 км/ч. Що се касае до системата на окачването, тя е доста интересна, съставена е от карбонови рамена и „самолетен“ алуминий, като амортисьорите са Öhlins TTX.

Единствено не харесваме цената от 90 хил. паунда, което прави над 101 хил. евро или над 202 хил. лева, което са си доста пари. Нищо, че байкът е ограничен серия от 399 броя и че в цената влиза и специалната ‘Human Machine Interface’ екипировка. Каската се казва Arc Zenith и е снабдена с хедъп дисплей и камера за задно виждане.

Разгледайте добрата галерия, след което може да кликнете на този Mugen Shinden Hachi, новият електрически супер мотор за TT на Джон Макгинес. Той не се продава, но ако се продаваше, трябваше да струва няколко милиона.

Първородната Godzilla!