Това е чисто новият Bentley Flying Spur - нищо, че е идентичен с предишния


11 Jun 2019

Британците и техният консерватизъм. Bentley твърди, че новият Flying Spur, последният член на обновеното семейство Continental, e изграден от нулата и е съвършено нов автомобил спрямо своя предшественик. Да, визуални разлики има, но няма как да наречем дизайна на седана напълно нов. Извинете ни.

Моделът е малко по-лек и по-дълъг отпреди, като второто ще се отрази позитивно най-вече на пространството за крака на втория ред седалки. Стандартното оборудване включва матрични диодни светлини и 21-цолови колела, а срещу доплащане студиото Mulliner ще предлага и няколко сета 22-ки.

За първи път Flying B, логото на компанията от Крю, ще бъде подвижно в предния капак. Нещо повече – когато приближите автомобила, малката статуйка ще се осветява автоматично, за да ви посрещне. Ако сте собственик на колата и разполагате с нейния ключ, разбира се.

17 екстериорни цвята и 15 комбинации за интериора ще бъдат предлагани на клиентите. Стандартната аудио система има 10 говорителя, а над нея опционално ще се предлагат уредби с 16 и 19 колони. Последната има мощност от 2200 вата (!!!) и активни преобразуватели на ниските честоти, вградени в предните седалки.

Задвижването е поверено на 6,0-литров W12 мотор с максимална мощност от 626 к.с. Това е същият двигател, който използва и Bentayga Speed, но тук той осигурява внушително бързо ускорение до 100 км/ч за 3,8 секунди. Въпреки теглото от 2435 килограма в базова версия, доколкото изобщо съществува такава.

За първи път модел на Bentley получава система за завиване и на двете оси. При ниска скорост задните колела се завъртат по напречната си ос в обратна посока спрямо предните, а при по-висока скорост посоката е еднаква. Налице е и интелигентно самоадаптивно задивжване на четирите колела.

Вижте купе и кабриолет версиите:

Лукс от Китай!