Ако Dodge Viper беше с централно разположен двигател, щеше да изглежда така

  • Шест дигитални илюстрации на Viper с централно разположен двигател Шест дигитални илюстрации на Viper с централно разположен двигател

20 Jun 2019

Всички знаем историята на Dodge Viper – един от легендарните спортни автомобили на Америка, които обаче станаха жертва на съвременните изисквания за екологичност и сигурност. Малцина обаче знаят, че през 90-те години на миналия век е съществувала възможност Viper да получи двигател, разположен между двете оси.

Всъщност, тази история е доста любопитна. За жалост, в крайна сметка проектът не получава зелена светлина от шефовете на Chrysler тогава и това на практика прогонва създателите му, които отиват във Ford. Подобна идея е поднесена и там, като резултатът е първото модерно поколение на Ford GT от 2005 година.

Рендърите в галерията тук дават възможен отговор на един въпрос – как щеше да изглежда Viper, ако наистина беше получил конфигурация с централно разположен мотор? Дигиталните илюстрации от дизайнера Abimelec Arellano наистина ни харесват, макар и да имат някои минимални пропуски.

Чудим се, например, къде ли би попаднала трансмисията при този автомобил? Може би V10 мотор е твърде голям за такава подредба на агрегатите в конструкцията, но може и да грешим. Все пак, пропорциите са съвсем различни от тези на истинския Viper – и супер много ни радват.

Първородната Godzilla!