BMW е готов с изцяло електрическа Серия 5 със 720 к.с.

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

27 Jun 2019

В BMW наричат колата Power BEV. На борда има три електромотора от пето поколение, които произвеждат 720 к.с. Ускорението до 100 км/ч е под три секунди. Шасито и задвижващата система са разработени с много внимание не само към ускорението на права, но и в завоите. Двата електромотора на задния мост работят самостоятелно като разпределят въртящия момент мигновено дори при екстремни маневри. Това ни звучи като “може да дрифти”.

Очаква се системата за първи път да види бял свят при BMW iX3, само че там ще присъства само един от трите мотора. В прототипа тук инженерите са искали да видят какво е максимално възможното електрическо задвижване, което “петицата” може да понесе. Звучи обещаващо. 

Баварците не споменават повече технически данни, но при 720 к.с. и под 3 секунди до 100 км/ч, всичко други изглежда ненужна информация. Когато BMW разгърне гамата си от електрически модели, клиентите ще могат да избират не само между различни по капацитет батерии, но и между един, два или три електромотора. Говорим за 2022-2023 г., в случай, че се чудите...

Първородната Godzilla!