Galaxy Custom BMW K 1200 RS Mille Miglia X е къстъм байк от Враца за Русия, вдъхновен от BMW 328 Mille Miglia

  • Галерия с 16 снимки. Галерия с 16 снимки.

18 Jul 2019

Врачанското ателие Galaxy Custom за пореден път демонстрира оригиналност и педантично внимание към детайла, с новия си проект BMW K 1200 RS Mille Miglia X.

„Първоначалната идея бе да изпълним мотора в ретро-авиационен стил, с алуминиеви елементи и явни нитове,“ казва инж. Ангел Вълков, оглавяващ Galaxy Custom. „В последствие обаче клиентът [от Москва] смени концепцията.“ Резултатът е супер характерна машина, носеща духа на BMW 328 Mille Miglia.

Всички метални елементи по мотора са изработени на от алуминий, огънати и обработени на ръка, като капаците в долната част се закопчават с кожени каиши. Гайката за захващане на задното колело за еднораменното окачване също е елемент, проектиран и изработен изцяло във врачанската работилница. Той е изпълнен на стила на гайките на споменатия състезателен автомобил.

Ретро елемент, който контрастира супер успешно с колелата със спици, ставащи за безкамерни гуми, Kineo. Спирачната система е Beringer Aerotec, като от французите идват и ръкохватките на байка. Таблото е особено интересно: дървен панел с класически инструменти на британската компания Smiths. Пред него е монтиран LED фар с жълта бленда, в стила на състезателните машини.

Окачването е изцяло сменено, а двигателят е напълно ревизиран. Първото е съставено с компоненти Öhlins, а последната еволюция на редовия 4-цилиндров двигател на BMW Motorrad е приведен до състояние на чисто нов. Серийно 1170-кубиковият агрегат генерира 130 к.с. и 117 Нм, като тук е снабден с K&N филтри и изработена от GC изпускателна система от неръждаема стомана. Електроният модул Motogadget m.unit е избран, за да е сигурно, че всичко ще работи както трябва.

Разгледайте подробната галерия, след което може да кликнете на това прекрасно BMW R 100 Café Racer. То ще ви отведе до компактен материал за байка, а в него ще намерите още един линк към друг страхотен проект на врачанското ателие.

Текст: Иван Монев; Фотография: Деян Йорданов

Лукс от Китай!