Оливер Ципсе заменя Харалд Крюгер на кормилото на BMW

  • Галерия с шест снимки Галерия с шест снимки
  • Досега Ципсе отговаряше за производствените мощности Досега Ципсе отговаряше за производствените мощности
  • Харалд Крюгер ще отстъпи мястото си на върха на BMW на 16 август Харалд Крюгер ще отстъпи мястото си на върха на BMW на 16 август
  • Ципсе е човекът, който имаше най-голяма роля за отварянето на новите заводи в Щатите, Китай и Унгария Ципсе е човекът, който имаше най-голяма роля за отварянето на новите заводи в Щатите, Китай и Унгария

19 Jul 2019

BMW Group избра 55-годишния производствен шеф и член на борда си Оливер Ципсе за изпълнителен директор на компанията. Ципсе, който е в BMW от 1991, ще встъпи в длъжност на 16 август 2019, за да замени Харалд Крюгер. 

Пред Ципсе има доста работа - той трябва да върне BMW на върха в луксозния сегмент, където марката беше лидер в продължение на почти десетилетие, преди да бъде изпреварена от Mercedes през 2016.

Предизвикателствата, свързани с внедряването на електрически и автономни модели също, ще бъдат сред приоритетите в управлението на инженера. Откакто се появи i3 през 2013, BMW няма нито един изцяло електрически модел и неусетно от лидер в състезанието се превърна в догонващ конкуренти като VW Group и Tesla.

“Ципсе със сигурност ще бъде натоварен с увеличаването на дела на електромобилите в гамата на BMW, коментира Джеф Шустер, президент по глобалните прогнози в LMC Automotive, цитиран от Automotive News. Новият изпълнителен директор ще трябва да намери и точния баланс на броя модели в портфолиото на марката. Досега BMW беше избрал фрагментарен подход, което доведе до припокриването на модели.”

Критиците на Ципсе заявяват, че той няма достатъчно технологични умения, но поддръжниците му изтъкват успешното разрастване на производството на компанията в Щатите, Китай и Унгария, което се случи именно с усилията на Ципсе и което осигури сериозни печалби с ефективно производство.

Вижте ревюто ни за BMW X7 M50d:

 

 

Лукс от Китай!