Mercedes G-Class и Unimog - ултимативното офроуд дуо излезе на разходка

  • 23 снимки с живите офроуд легенди 23 снимки с живите офроуд легенди

29 Jul 2019

Една истинска легенда на офроуда и един от любимите автомобили на България, Mercedes-Benz G-Class, навърши 40 години. Какъв по-хубав повод да видим прекрасна фотосесия на „кубчето“ в компанията на друга жива легенда – Unimog.

Разбира се, двете машини са много различни, макар и да ги свързва идеята за движение извън асфалтовата настилка. Unimog е универсалният камион, който служи на различни служби по целия свят в последните над седем десетилетия. От своя страна, G вече е много по-модерен автомобил, макар и да запазва възможностите си извън пътя.

Един факт, с който немците много се гордеят. Над 80 процента от всички произведени G-Class в историята все още са в движение. За това голяма заслуга има и качествената работа служителите на Daimler, които са отговаряли за сглобката през годините. В момента G се произвежда от Magna Steyr в Грац, Австрия.

С удоволствие бихме гледали видео дуел между G-Class и Unimog. Макар и да знаем кой е по-проходимият автомобил, сигурни сме, че ръбатият SUV крие няколко коза в ръкава си и може да изненада дори и неповторимата 4х4 камионетка.

Докато някой се наеме да снима двете машини заедно, ще се наслаждаваме на новата фотосесия, разпространена от Mercedes-Benz. Присъединете сe и вие и наздраве за юбилея на G-Class! А, и не забрявайте да си припомните нашето ревю на новото поколение G-Class.

Първородната Godzilla!