Audi извади бюджетен e-tron, който е и по-лек

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

05 Aug 2019

Audi добавя втори вариант на своя изцяло електрически e-tron. Новият модел носи означението e-tron 50 quattro и ще използва батерия с капацитет 71 кВтч, вместо голямата с 95 кВтч на модела 55 quattro. Пробегът с едно зареждане на новата версия е 300 км - с 90 км по-малко от големия e-tron, но новият е и по-лек със 120 кг. 

Двата електромотора на борда ще осигуряват 308 к.с. (402 при големия брат), достатъчни за 7 секунди до 100 км/ч и максимална скорост от 190 км/ч. Електронно ограничена, разбира се, за да не ви свърши батерията за 13 секунди…

Големият e-tron катери ски писта с 8920 Нм!

В повечето ситуации ще работи само електромоторът на задния мост, а предният мост ще се включва само в случай на необходимост. На бърза зарядна станция e-tron 50 ще може да се зареди до 80% за около 30 минути, защото и зарядното му е по-слабо от това на топ модела. Все пак Audi някак трябва да оправдае разликата в цената. Очаква се тя да е около 15 хил. лв. надолу спрямо необходимите 164 хил. лв. за стандартния e-tron.

На борда обаче ще откриете същата високотехнологична система за развлечение и навигация като в големия брат, включително пълен набор сензори за полуавтономно движение, супер свързан интериор (директно сте в социалните мрежи, още докато пътувате към плажа) и фантастично внимание към детайла.

 

Лукс от Китай!