Харесва ли ви!? Това е новото Bugatti Centodieci, вдъхновено от EB110

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

15 Aug 2019

Ден преди официалната премиера в нета изтекоха цял куп снимки на най-новото Bugatti. Суперколата, вдъхновена и кръстена на EB110, ще бъде представена утре на конкурса за елегантност в Пебъл Бийч. Името на новото Bugatti явно е просто “110” - Centodieci на италиански, а за вдъхновение е служил славният Bugatti EB110 Super Sport от 90-те.

Предната решетка под формата на подкова е с миниатюрен размер, подобна на тази на EB110 и доста по-скромна от тази на Veyron и Chiron. Отворите за охлаждане в предницата са точна препратка към тези на EB110. Фаровете запазват същата позиция върху предния капак, но са с несравнимо по-малки размери, благодарение на съвременните диодни и лазерни технологии.

Препратките продължават с петте отвора зад страничните прозорци. За разлика от тях задната част е изцяло нова идея - с много диодни светлини, четири ауспухови накрайника и внушителен дифузьор.

Според слуховете новото “110” ще бъде произведено в едва десет екземпляра и ще струва около 8 млн. евро. По всяка вероятност Bugatti ще използва платформата и цялата техника на Chiron, което включва уникалния 16-цилиндров двигател с 8 литра работен обем, 4 турбини, 1500 к.с. и 1600 Нм.

Ние имаме само един въпрос: харесва ли ви!?

 

Лукс от Китай!