Автосалон София 2019: Oт 12 до 20 октомври в Интер Експо Център. Очакват ви куп SUV модели

  • Вижте част от SUV експонатите за Sofia Motor Show 2019 Вижте част от SUV експонатите за Sofia Motor Show 2019

21 Aug 2019

През 2019 година София ще стане отново домакин на най-големия автомобилен форум в нашата страна. Sofia Motor Show 2019 ще започне на 12 октомври и в рамките на осем дни ще ви предостави директен поглед към най-актуалните модели в индустрията.

По традиция, подобаващо място на изложението ще имат и производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, аудио системи, както и лизингови компании, банки, застрахователи и т.н. 

Тази година са подготвени много съпътстващи атракции, забавления, приятни изненади и награди за посетителите. Освен удоволствието да видят, да тестват някои от 70-те подготвени експоната, а защо не и да закупят при подобрени условия някой от последните модели автомобили, всеки от посетителите на изложението ще има и страхотния шанс да си тръгне с чисто нова кола.

За целта човек трябва просто да е попълнил анкетна карта, да е посочил избора си и да има много късмет. Тази година изборът ще бъде между 10 различни модела от 10 различни марки, като цената на най-скъпия автомобил, който може да бъде спечелен, достига до 36 000 лева.

Вече са ясни и част от експонатите, които ще бъдат изложени в Интер Експо Център в София. Голямо внимание ще бъде обърнато на SUV автомобилите, които продължават да са хит на всички пазари в Европа. Land Rover, например, ще представи лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Проектиран като върховото изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и се задвижва от 5-литров двигател V8 с 550 к.с. и суперчарджър. Най-мощният Velar ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне скорост от 274 км/ч.

Jaguar I-Pace се появи преди около година, но вече спечели над 70 престижни награди. Сред тях са "Световен автомобил на 2019", "Най-добър дизайн в света", "Най-екологичен автомобил в света", "Европейски автомобил на годината", "Най-добър автомобил на годината“ в Германия, Норвегия и Великобритания и др. Първият електрически модел в историята на големите котки се задвижва от два електромотора със съвкупна мощност 400 к.с. и 696 Нм, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди. Максималната скорост на I-Pace е 200 км/ч, а батериите с капацитет 90 кВт/ч осигуряват пробег от над 400 км, измерен по цикъла WLTP. Естествено, моделът ще бъде в София.

Audi e-tron пък е съвсем нов представител на германския автомобилен гигант и също ще бъде в „Интер Експо Център“. Параметрите, които предлага, са близки до тези на английската модерна машина. Максималната мощност е 408 к.с., а въртящият момент достига 664 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,8 секунди, като с едно зареждане на батериите германският електрически кросоувър изминава малко над 400 км. Батерията е с капацитет 95 кВт/ч, като Audi също предлага система за бързо зареждане, благодарение на която за 30 минути се запълва 80%. 

Друг актуален SUV автомобил, Lexus UX, ще дефилира на изложението, използвайки за база новата глобална платформа GA-C, която се отличава с олекотена, но и много здрава структура и изключително нисък център на тежестта. Името на UX е производно на основната концепция от дизайнерския екип и описва мисията на автомобила: Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX. Наличен е в две версии: UX 250h с четвърто поколение самозарядно пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател, разработен специално за тази платформа и UX 200 с почти идентичен 2-литров бензинов двигател с върхово ниво на топлинна ефективност.

Първородната Godzilla!