Феновете по време на Автосалон София 2019 блокираха системата ни за аварийни сигнали 112. Mercedes се извини


15 Oct 2019

Първият уикенд от Автосалон София 2019 премина под неочаквано висок интерес от страна на родните фенове и потенциални клиенти. През вратите на Интер Експо Център в столицата ни преминаха приблизително 20 000 човека, а продадените коли бяха над 100. Напливът доведе до неочакван куриоз. Спешният телефон 112 е получил над 250 автоматични обаждания от експонатите на изложението, което е довело до неговото временно блокиране.

Както е известно, голяма част от съвременните автомобили е оборудвана със системи за аварийна връзка със спешните телефони в страните от Европейския Съюз. Системата вече работи успешно и у нас, а явно доста посетители на Sofia Motor Show са решили да я изпробват, натискайки SOS бутоните. Всичко изглежда работи.

Това е наложило посещението на частни охранители на няколко пъти, а обажданията са регистрирани и от самите автомобилни компании. Хаосът е прекратен след като организаторите правят анонс по централната информационна уредба в залите на IEC, молейки посетитлите да не натискат бутоните SOS.

Mercedes-Benz беше една от компаниите, които се извиниха официално за настаналата суматоха и припомни на следващите гости на изложението, че бутоните SOS не са играчка.

„От името на Силвър Стар бихме искали да поднесем най-искрено извинение на екипите на Национална система 112 и МВР за многобройните сигнали за помощ, подадени от нашите експонати на Автомобилен салон София 2019!

Също така напомняме на всички посетители и почитатели, че бутоните SOS, с които са оборудвани автомобилите на изложението са активни. Бутоните могат да бъдат използвани само в случай, че имате нужда от помощ и такава не може да Ви бъде оказана от колегите на щанда. Подадените сигнали ангажират и блокират системата на 112, а във всеки един момент може да има хора, които разчитат на нея.“

Вижте над 200 снимки от Автосалон София 2019:

Много практичен и интересен!