Нова автомобилна марка на българския пазар - италианците DR

  • Вижте част от моделите на DR Вижте част от моделите на DR

13 Oct 2019

Българската автомобилна сцена се намира в апогея си за тази година. В момента се провежда Автосалон София 2019, в рамките на който модели представят над 40 марки. Междувременно тече и силен период по отношение на продажбите с нелош ръст спрямо 2018 година, а от него искат да се възползват и нови играчи на пазара. От скоро у нас официално се продават Mahindra и Rolls-Royce (каква пъстра палитра само, а?), а вече налице е и чисто нова марка.

Става дума за DR, която прави дебюта си на Sofia Motor Show 2019. Вносител е Автомотор Корпорация – фирма, която е доста добре позната в автомобилния бизнес у нас с дългогодишното представяне на бранда Citroen. Новата авантюра на компанията идва от Италия.

„Търговската концепция на DR е да предлага автомобили "Full optional", т.е. в цената, която вижда клиентът, вече са калкулирани опциите. Единствено се доплаща за по-специална персонализация: двутоново купе + затъмнени задни стъкла, по-голям размер алуминиеви джанти и тапицерия от изцяло естествена кожа,“ обясняват от DR за стратегията си.

В България в продажба тръгват три модела на DR. Това са DR3, DR4 и DR6, като стартовите цени са съответно 29 290 лв., 33 390 лв. и 39 390 лв. Всички возила се предлагат и със системи за работа на алтернативни горива като цената на всеки модел се увеличава с 1 800 лв. за LPG и с 3 100 лв. за метан.

„Двигателите на автомобилите DR са австрийска разработка (AVL), R&D-то е италианско, влагат се компоненти на утвърдени производители като Bosch, Magneti Marelli, газовите уредби са на BRC. Всички модели се произвеждат в сътрудничество с азиатските производители Chery и Jac по поръчка и дизайн на DR. Продуктите се довършват в завода в Италия в Макия Ди Зерния и са с Европейски сертификати,“ добавят от DR в България.

Вижте кои са най-скъпите коли на Автосалон София 2019:

Първородната Godzilla!