Ferrari F8 вече е Spider

  • Галерия с 4 снимки Галерия с 4 снимки

09 Sep 2019

Ferrari F8 Tributo - новото купе на италианците, което вкара 720 к.с. в тялото на 488 Pista. При това в комбинация с шасито на 488 GTB, което е по-комфортно и приятно за всекидневна употреба. Сега може да имате тези съставки и без покрив. Запознайте се с Ferrari F8 Spider.

Инженерите са съумели да свалят 20 кг от масата на 488 Spider, което в съчетание с увеличената с 50 к.с. мощност трябва да е доста сериозна заплаха за McLaren 720S Spider. Макар британският конкурент от своя страна да е с 40 кг по-лек. Причината е, че Ferrari предпочита метално шаси за своя роудстър, докато McLaren използва карбон.

 

Със сигурност тези разлики ще са забележими само за малцината, имали щастието да сравнят двете коли пряко. Със 720 к.с. F8 Spider вдига 100 за 2,9 секунди и 200 км/ч за за 8,2 секунди. По пътя към максимална скорост от 340 км/ч. В дни, в които хиперколите развиват по 490 км/ч, Ferrari с отметка до 350 не звучи толкова впечатляващо, а трябва!

Защото превръщането на едно купе в роудстър съвсем не завършва с отрязването на покрива. Аеродинамиците на Ferrari е трябвало да преработят цялата си концепция по купето, за да са сигурни, че захиврянията в интериора няма да смущават новата ви прическа. И в същото време двигателят и спирачките ще получат полагащото им се охлаждане, а каросерията - необходимото притискане.

Сгъваемият покрив се нуждае от 24 секунди, за да съблече и облече F8 Spider, като за още по-голямо позьорство това може да стане и в движение при скорости до 50 км/ч.

Новото открито Ferrari стартира с цена от 233 хил. евро, при това преди да ви бъде предоставен за разглеждане списъкът с опциите.

 

Много практичен и интересен!