Напомпаха VW Beetle кабрио до 380 к.с., вдига 100 за 5,2 секунди

  • 9 снимки с доработената Костенурка 9 снимки с доработената Костенурка

20 Sep 2019

Както и да го погледнем, Volkswagen Beetle не е най-вълнуващата кола на света. Нито в оригиналния си вид, нито в модерната си, но автентична реплика. Култова и легендарна – да, но не и вълнуваща. Най-вероятно това е и причината скоро да кажем сбогом на Костенурката завинаги, но това е друга тема.

Може би все пак има версии на модела, които могат да ви изправят косите в добрия смисъл на този израз. Не са много, но една такава по всичко личи е доработката от B&B AutomobilTechnik. Тя обхваща последното поколение Beetle Convertible, когато е оборудвано с 2-литровия TSI турбо бензин. Заводските данни са 220 конски сили и 350 Нм.

След намесата на тунерите, цифрите рязко скачат нагоре. Мощността вече достига 380 к.с. – повече, отколкото има стоков VW Golf R, а въртящият момент удря 525 Нм. Впечатляващи възможности за 4-цилиндров агрегат.

Благодарение на подобренията, ускорението от място до 100 км/ч вече отнема само 5,2 секунди. До 200 колата пък вдига за 17,8 секунди, което е с цели 8 секунди по-бързо от стоковата версия. Максималната скорост се достига при 250 км/ч... в Костенурка, мамка му!

Много практичен и интересен!