Продадоха Ford за 1,54 милиона долара. И, да - струва си всеки цент

  • 14 снимки с продадения GT 14 снимки с продадения GT

09 окт 2019

По време на аукцион от Barrett-Jackson в Лас Вегас през изминалия уикенд, с нов собственик се сдоби доста специален екземпляр Ford. Става дума, разбира се, за суперколата GT и то във версия ’66 Heritage Edition, произведена през 2017 година. 

Точната цена, при която завърши наддаването, е 1,54 милиона долара. Интересното е, че това не е най-скъпият GT от последното поколение на модела, който се продава на търг, тъй като през януари месец подобен екземпляр събра 2,5 милиона долара.

Математиката показва, че продаденият през почивните дни GT набързо е осигурил печалба от близо един милион долара на собственика си. Уточняваме, че въпросният неизвестен човек е изчакал търпеливо двете години, които Ford налага като задължителни между доставката на колата от завода и потенциалната препродажба.

Припомняме, че американската фирма увеличи тиража на GT от първоначалните 500 до 1350 бройки в рамките на шест години. Сглобката се извършва от Multimatic в Канада. Все още не сме виждали екземпляр в България.

Коментирай

Sending ...